Investiranje u turizam u Kolašin

Kolašin – turistički centar na sjeveru Crne Gore

Kolašin je najbrže rastući turistički centar na sjeveru Crne Gore, sa nedavno proširenim skijalištem koje se i dalje razvija, i pretenduje da postane najbolji u regionu. Autoput je povezao Kolašin sa glavnim gradom Podgoricom i skratio vožnju od Kolašina do aerodroma Podgorica na jedan sat. To će svakako uticati na dalji turistički i privredni razvoj Kolašina, koji se nalazi na obroncima planine Bjelasice.

Skijalište

Glavna turistička atrakcija Kolašina su dva ski centra – Kolašin 1450 i Kolašin 1600, koji su povezani. Žičare su opremljene grijačima, zvučnicima i wi-fi signalom. Pored skijanja i snouborda, Kolašin nudi i druge zimske sportove i aktivnosti – ture motornim sankama, nordijsko skijanje i zimsko planinarenje.

Investicije u Kolašin

Kolašin je proteklih godina privukao brojne investitore, a trenutno su u razvoju mnogi turistički kapaciteti, poput Swiss Hotela koji se nalazi na stazi, hotela Grand Chalet, hotela Kilimanjaro, rezidencijalnog projekta Thyme Residences, hotela Vestin u okviru franšize Marriott International, Mountis Resorta, Magnum Condo Hotela i drugih, koji pružaju mogućnosti domaćim i stranim investitorima da investiraju u ovaj rastući turistički centar.

Letnja sezona u Kolašinu

Glavna prednost Kolašina je što je i letnja destinacija. Ljeti turiste privlače prijatna planinska klima, domaća hrana odličnog kvaliteta, brojne aktivnosti kao što su planinarenje, biciklizam, jahanje, džip safari, baggi ture, nacionalni park Biogradska gora i brojni kulturni događaji.

Crna Gora

Investicije i poslovanje u Crnoj Gori

Infrastruktura i transport

Gdje investirati

Najbolje od Crne Gore