Investicione mogućnosti u Crnoj Gori

 1. Ulaganje u nekretnine je najbolja dugoročna investicija. Crna Gora nudi obilje raznovrsnih mogućnosti za ulaganja u nekretnine na jugu i sjeveru zemlje.
  Kupovina nekretnine u turističkoj zemlji u razvoju kao što je Crna Gora jedna je od najprofitabilnijih i najodrživijih investicionih mogućnosti. Strani investitori mogu kupiti sve vrste nekretnina, kao što su poslovni prostori, kuće, stanovi ili zemljište, pod istim uslovima kao i domaći investitori.
 2. Ulaganje u turizam
  Turizam je glavni pokretač društvenog i ekonomskog razvoja Crne Gore i iz godine u godinu sve više opravdava ulogu strateške privredne grane. Ulaganje u turističke kapacitete u Crnoj Gori – hotele, kondo hotele i nekretnine koje se mogu iznajmiti za odmor je veoma unosna investicija.
 3. Greenfield i Brownfield investicije u poslovne zone u Crnoj Gori
  Vlada Crne Gore je osnovala Poslovne zone kao jedinstvene subjekte u 10 opština Crne Gore, djelimično ili potpuno opremljene infrastrukturom, kako bi privukla potencijalne investitore uz pogodnosti i subvencije koje uključuju veoma niske cijene zakupnine zemljišta i pogodnosti za kupovinu zemljišta, smanjenje poreza i naknade i druge beneficije.
 4. Proizvodnja hrane u Crnoj Gori
  Hrana proizvedena u Crnoj Gori je među najzdravijim na svijetu, jer se uzgaja u čistom zemljištu i netaknutoj prirodi. Veliki broj sunčanih dana u godini i nepostojanje teške industrije su povoljni faktori za proizvodnju kvalitetne hrane u Crnoj Gori.
 5. Energetika
  Energija i obnovljivi izvori energije se značajno razvijaju u Crnoj Gori i predstavljaju stub održivog razvoja. Ovaj sektor Crne Gore se razvija u skladu sa energetskim sistemom EU i otvoren je za privatne, domaće i strane investicije.‍
 6. Filmska produkcija u Crnoj Gori
  Crna Gora nudi podsticaje producentima u vidu gotovinskog rabata od 25% na kvalifikovane troškove (bez poreza na dodatu vrijednost) nastalih tokom proizvodnje kinematografskog djela u Crnoj Gori. Raznolikost prirode i klime, pristupačnost i blizina lokacija čine Crnu Goru filmskim studiom na otvorenom, koji tek čeka da bude otkriven.

Crna Gora

Investicije i poslovanje u Crnoj Gori

Infrastruktura i transport

Gdje investirati

Najbolje od Crne Gore