Investiranje u nekretnine u Crnoj Gori

Kupovina nekretnine u turističkoj zemlji u razvoju kakva je Crna Gora jedna je od najprofitabilnijih i najodrživijih investicionih mogućnosti. Strani investitori mogu kupiti sve vrste nekretnina, kao što su poslovni prostori, kuće, stanovi ili zemljište, pod istim uslovima kao i domaći investitori. Ulaganje u Crnu Goru je sigurno i pouzdano, a sve veće međunarodne osiguravajuće kompanije osiguravaju investicione projekte u Crnoj Gori.

POVRAT INVESTICIJE

Nakon kupovine kuće ili stana, investitor može izdati nekretninu i dobiti povrat investicije. Vlasnik nekretnine može samostalno izdavati nekretninu ili uz posredaovanje agencije. Određeni luksuzni stambeni i turistički projekti u Crnoj Gori garantuju svojim kupcima povraćaj ulaganja od 6% godišnje, dok je okvirni godišnji povrat investicije 5 do 8 %.

RAZNOVRSNA PONUDA IZUZETNIH NEKRETNINA

Crna Gora ima širok i raznovrstan izbor nekretnina pogodnih za različite potrebe i stil života kupca – od modernih stanova na primorju u Budvi, istorijskih nekretnina u starim gradovima na obali, sofisticiranih vila, eko kuća u zaledju i prirodi, stanova u Podgorici, nekretnina u luksuznim rizortima u Bokokotorskom zalivu, kuće i zemljišta u turističkom centru Žabljak na sjeveru, ili nekretnina u planinskom ski centru Kolašin koji je trenutno u značajnom razvoju.

Stanovi na crnogorskom primorju

Stanovi koji se nalaze u novogradnji, mogu se naći u svim primorskim gradovima – Budvi, Bečićima, Petrovcu, Kotoru, Tivtu i Baru. Ovi apartmani su uglavnom u blizini mora, moderno su uredjeni i nude ljepotu životana Mediteranu.

Ukoliko odlučite da kupite stan na cnogorskoj obali, mnogoje prednosti koje Vam ovakav životni stil može donijeti – izvrstan kvalitetvazduha, hrane i život bez stresa u blizini prirode.

Takodje možete kupiti stan u kom ćete provoditi ljetovanja i odmore, a dok niste u Crnoj Gori stan možete izdati turistima i na taj način dobiti povrat investicije.

Kuće na crnogorskom primorju

Boravak u kući u blizini mora je pravi blagoslov. U Crnoj Gori možete izabrati da kupite kuću pored mora, ili u zaleđu sa pogledom na more.

Kuće u prirodi, u blizini urbanih centara, odličan su dom koji omogućava vođenje uravnoteženog života sa manje stresa. Crna Gora nudi brojne mogućnosti za ulaganje u nekretnine koje su okružene prirodom, u blizini mora ili na samoj obali mora. Mnogo je lijepih kuća i eko kuća u živopisnim selima u blizini Budve, na poluostrvu Luštica i u Bokokotorskom zalivu. Mogućnosti za gradnju i razvoj eko imanja i kuća u prirodi su izuzetno povoljne, zbog mediteranske klime, prelijepe prirode, dobre povezanosti sa urbanim centrima i aerodromima.

Projekti u razvoju u Crnoj Gori

Projekti u razvoju – kondo hoteli, luksuzne zgrade, kuće i vile su u izgradnji u cijeloj Crnoj Gori, i biće završeni i spremni za useljenje tokom 2024-2025. Godine. Ako kupite nekretninu u fazi razvoja, možete postići mnogo bolju cijenu nego po završetku izgradnje.

Još jedna velika prednost ulaganja u nekretninu koja je u fazi izgradnje je godišnji povrat ulaganja koji možete dobiti nakon što se projekat završi, budući da je turizam u Crnoj Gori u konstantnom razvoju, sa pozitivnim predviđanjima za dalji rast i razvoj.

Kondo apartmani pored mora u Budvi, Bečićima & Tivtu

U posljednjoj deceniji građevinarstvo i prodaja nekretnina su doživjeli veliku ekspanziju u Crnoj Gori. Luksuzne zgrade i kondo hoteli grade se na primorju u Budvi, Bečićima, Tivtu i Baru.

Ovi kondo hoteli i apartmani se nalaze u blizini kristalno plavog Jadranskog mora i nude spektakularne zalaske sunca i sofisticirane enterijere. Kao takvi, predstavljaju veoma dobru investiciju, s obzirom na razvoj turizma koji je konstantan u Crnoj Gori. Mnogi stambeni kompleksi kupcima garantuju godišnji povrat ulaganja.

U većini slučajeva imate priliku da iznajmite stan, boravite u njemu neko vrijeme i odlučite da li je to prava nekretnina koju želite kupiti.

Luksuzne vile na crnogorskom primorju

Crnogorsko primorje je poznato po brojnim luksuznim vilama koje zadivljuju svojom ljepotom i elegancijom. Od moderne gradnje do istorijskih vila koje su restaurirane i renovirane po međunarodnim standardima. Najljepše vile možete pronaći u Budvi, Svetom Stefanu, Reževićima, Bečićima, kao i na poluostrvu Luštica i u Bokokotorskom zalivu.

Istorijske nekretnine na crnogorskom primorju

Crnogorsko primorje je izuzetno bogato venecijanskim i austrougarskim graditeljskim nasleđem. Prekrasni apartmani i kuće sa dahom prošlih vremena nalaze se u Starom gradu Budve, Kotora, Perasta i kontinentalnog grada Cetinja. Duž čitavog primorja Boke Kotorske, poluostrva Luštica i Budvanske rivijere nalaze se kuće i vile aristokrata i bogatih moreplovaca iz prošlih vjekova. Većina ih je renovirana na pažljiv i sofisticiran način i kao takvi predstavljaju jedinstvene dragulje na mapi nekretnina Crne Gore.

Stanovi u Podgorici

Vaš izbor može biti kupovina stana u glavnom gradu Crne Gore – Podgorici, administrativnom i poslovnom centru koji se nalazi sat vremena od obale i 30 minuta od ski centra Kolašin. Međunarodni aerodrom se nalazi 10 km od centra Podgorice. Takođe, u Podgorici je Vlada Crne Gore, ambasade, Univerzitet Crne Gore, kao i sjedišta velikih kompanija koje posluju u Crnoj Gori. Najinteresantnija ponuda nekretnina su stanovi u Podgorici ustambeno-poslovnim zgradama različite kvadrature.

Ski nekretnine u Kolašinu

Prednost kupovine ski nekretnine u Crnoj Gori je činjenicada je potrebno samo 30 minuta vožnje automobilom od međunarodnog aerodroma Podgorica, a samo 1h20min vožnje do obale od prekrasnog ski centra Crne Gore – Kolašina. To znači da možete skijati ujutru i večerati pored moru istog dana! Divno, zar ne?

Planinski grad Kolašin se ubrzano razvija, zahvaljujući modernom ski centru i novom autoputu koji je povezao Kolašin sa glavnim gradom Podgoricom. U ovom trenutku ulaganje u Kolašin je veoma perspektivno jer je u toku značajan broj investicionih projekata koji obuhvataju izgradnju apartmana, kondo hotela, kuća i turističkih kapaciteta. Kolašin privlači međunarodne i domaće investitore da kupe stan ili kuću u Kolašinu, ili ulažu u turizam zbog dobre lokacije, infrastrukture i povezanosti, prelijepe prirode i modernog skicentra u Crnoj Gori koji je među najboljima u regionu.

Nekretnine u luksuznim rizortima u Boki & Budvi

Luksuzni rizorti – Porto Montenegro u Tivtu, Luštica Bay na poluostrvu Luštica, Dukley Gardens u Budvi i Portonovi na ulazu u Bokokotorskizaliv, postali su pravi zaštitni znak crnogorskog primorja. Svi ovi projekti su prepoznatljivi po besprekornom luksuzu, visokom nivou dizajna i gradnje, pripadajućim marinama, kao i kulturno-zabavnim sadržajima u vidu hotela, restorana, bazena, spa i kozmetičkih centara, igraonica, butika, galerija i brojnih manifestacija koje se organizuju tokom cijele godine.

Penthausi na crnogorskom primorju

Penthausi na crnogorskom primorju pripadaju trofejnim nekretninama. Luksuzni stanovi na vrhovima zgrada su prostrani, viskokog nivoa gradnje i dizajna, sa predivnim pogledom, velikim terasama i bazenima.

 

Poslovni prostori u Crnoj Gori

Centri poslovnih aktivnosti u Crnoj Gori su turistička prestonica Budva, glavni grad Podgorica i primorski gradovi Kotor, Tivat i Bar. Pokretanje biznisa i kupovina poslovnog prostora u jednom od ovih gradova je dobra investicija i veliki potencijal za razvoj Vašeg biznisa.

Zemlja za prodaju u Crnoj Gori

LEO ESTATE ima veliki izbor placeva i zemljišta na cijeloj teritoriji Crne Gore. Naš fokus je na urbanizovanim placevima koji su namjenjeni za gradnju. Ukoliko želite da kupite plac ili zemljište za izgradnju kuće, vile ili zgrade sa apartmanima, pomoći ćemo Vam da pronadjete idealnu lokaciju. Takodje, možemo predložiti nekoliko lokacija koje su idealne za Vaš projekat. U ponudi imamo odlične lokacije u eksluzivnim zonama, lokacije uurbaninim zonama, kao i lokacije u opštinama koje nisu na obali ali imaju odlične prirodne potencijale, izuzetno dobru povezanost sa glavnim gradom Podgoricom i pristupačnije cijene. LEO ESTATE dobro poznaje teritoriju CrneGore i ima agente i saradnike u cijeloj zemlji.

Crna Gora

Investicije i poslovanje u Crnoj Gori

Infrastruktura i transport

Gdje investirati

Najbolje od Crne Gore