Konsalting

LEO ESTATE pruža usluge podrške Vašeg poslovanja i života u Crnoj Gori. Naša mreža poslovnih saradnika uključuje advokate, računovođe, finansijske i poreske savetnike, zvanične prevodioce, procjenitelje imovine i druge.

Vaši smo partneri u komunikaciji i realizaciji procedura sa opštinama i Vladom jer imamo veliko iskustvo u javnom sektoru u Crnoj Gori.

Osnivanje i promjene preduzeća

Usluga osnivanja preduzeća obuhvata otvaranje i registraciju preduzeća u Centralnom registru privrednih društava u Crnoj Gori koja se sastoji iz sledećih koraka:

  • Provjera imena – provjeravamo da li je vaš izabrani naziv za firmu dostupan u Centralnom registru preduzeća u Crnoj Gori
  • Šifra aktivnosti – Konsultacija prilikom izbora šifre preduzeća
  • Priprema dokumentacije – organizovanje potrebne dokumentacije za potpis i notarski ovjeru
  • Registracija – Firma se registruje u roku od 5 do 7 radnih dana nakon predaje dokumentacije.

Vaša kompanija je u potpunosti operativna kada se otvori bankovni račun kompanije. Ako je direktor kompanije stranac, on/ona mora imati boravišnu i radnu dozvolu.
Usluga promjene u preduzeću uključuje promjene statuta kompanije, promjenu direktora, promjenu osnivačkog kapitala, promjenu osnivača i udjela, adrese ili bilo koju drugu promjenu koja je neophodna.

Otvaranje bankovnog računa

Radimo sa svim bankama u Crnoj Gori i možemo da Vas posavjetujemo u izboru prave banke za Vaše poslovanje i da Vam pomognemo pri otvaranju Vašeg bankovnog računa.

Boravišne i radne dozvole za strance u Crnoj Gori

Ako ste stranac koji želi da živi i radi u Crnoj Gori, ili ako ste strani direktor kompanije osnovane u Crnoj Gori, biće vam potrebna boravišna i radna dozvola. LEO ESTATE vam može pomoći da dobijete potrebne dozvole na jednostavan i najisplativiji način.

Punomoćje & Apostil

Leo Estate može napraviti svaki tip punomoćja koji Vam treba, organizovati prevod kod ovlašćenih prevodioca za engleski, španski, italijanski, njemački, ruski, ukrajinski, francuski, rumunski i druge jezike, i zakazati termin kod Notara za notarizaciju dokumenta. Nakon notarizacije punomoćja, možemo organizovati uslugu dobijanja apostila u crnogorskim sudovima.

Likvidacija preduzeća i bankrot

Ako želite da zatvorite svoju postojeću firmu u Crnoj Gori, možemo vam pomoći i u ovom procesu.

Zatvaranje preduzeća je moguće i putem stečaja. Vodićemo vas kroz ceo proces i zastupati pred Sudom u Crnoj Gori.

Knjigovodstvo, računovodstvo, finansijsko i poresko savjetovanje

LEO ESTATE ima partnerstvo sa računovodstvenom agencijom u Budvi, koja je lider u ovoj branši u Crnoj Gori, i oni će moći da vam pruže najbolje finansijske i poreske savjete.

Licence i dozvole

LEO ESTATE može osigurati svaku vrstu dozvole i licence za vaše poslovanje na nacionalnom i lokalnom nivou, uključujući i građevinsku dozvolu.

Nostrifikacija diploma, sertifikata i licenci

LEO ESTATE pruža uslugu nostrifikacije svih vrsta diploma, sertifikata i licenci koje mogu biti potrebne za Vas i Vaše poslovanje.

Komunikacija sa lokalnim i nacionalnim vlastima

Imamo veliko iskustvo u javnom sektoru u Crnoj Gori i možemo da budemo vaš agent i pružimo asistenciju u komunikaciji i različitim procedurama sa Vladom Crne Gore i opštinama na lokalnom nivou.

Osnivanje nevladinih organizacija

Osnovali smo i vodili nekoliko NVO projekata u Crnoj Gori. Ukoliko imate ideju koja će koristiti društvu i želite da pokrenete još jednu NVO u Crnoj Gori, biće nam zadovoljstvo da vam pružimo podršku.

Izrade biznis planova i poslovno savjetovanje

U okviru našeg tima imamo licencirane i sertifikovane poslovne savjetnike koji mogu da pripreme biznis plan i model za vašu poslovnu ideju, a takođe mogu da naprave prognozu za vašu kompaniju i savetuju vas o daljem razvoju vašeg poslovanja.

Razumijemo da je svako preduzeće jedinstveno i da ima različite zahtjeve i rado ćemo pomoći onoliko koliko je potrebno. Naš tim visoko kvalifikovanih i iskusnih profesionalaca će vas voditi na svakom koraku i osigurati da cijeli proces bude završen u najkraćem mogućem roku i bez oduzimanja previše vašeg vremena.