Budva

Budva je grad na obali Jadranskog mora, koji je poznat i pod nazivom kraljica Mediterana. Turistička je prijestonica Crne Gore i centar biznisa, kulture i zabave. Budva je kosmopolitski grad koji privlači brojne strance da tu žive tokom cijele godine. Ona je centar turizma i biznisa sa nekretninama, i daje najveći doprinos državnom budžetu Crne Gore.

Tradicija i modernost

Budva spaja tradiciju i savremenost – ima dugu istoriju utemeljenu u Starom gradu Budve koja traje više od 2,5 milenijuma, dok se sa druge strane grad razvija na nov, moderan način.
Ovaj kontrast stvara jedinstvenu energiju Budve, koja vrvi i u mesecima van glavne turističke sezone. Budva privlači strane investicije, i trenutno je u toku izgradnja nekoliko velikih turističkih i rezidencijalnih  projekata.

Prelijepa obala i sela

Još jedna prednost Budve je ljepota duge obale Budvanske rivijere na kojoj možete pronaći više od 30 prekrasnih pješčanih i kamenitih plaža. Za one koji su u potrazi za laganijim i mirnijim životom, budvanska sela koja se nalaze u u blizini Budve nude mir, prekrasnu prirodu, pogled na more i domaću hranu, dok je grad udaljen samo 15 minuta.

Prestonica kulture

Budva je poznata po živopisnoj kulturnoj sceni, manifestacijama, zabavi i noćnom životu. U njoj se održavaju festival Grad teatar, Sea Dance festival, džez festivali, novogodišnji koncerti, a tu su održani I koncerti svjetskih muzičkih zvijezda poput Madone, Rolingstonsa i drugih. Budva je kandidat da postane Evropska prestonica kulture za 2028.  godinu.

Crna Gora

Investicije i poslovanje u Crnoj Gori

Infrastruktura i transport

Gdje investirati

Najbolje od Crne Gore